Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твТуризмът беше най-сериозно засегнат от

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твТуризмът беше най-сериозно засегнат от
Коментари Харесай

Христо Проданов: Държавата почти нищо не направи за туризма. Министърът: Дадохме милиони

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Туризмът беше най-сериозно обиден от коронавирус рецесията. Държавата е дебитор на бранша, тъй като тя направи доста малко, с цел да му помогне в този сложен миг. Парите действително не стигнаха до бранша, нито пък до хората. Най-ниският бюджет в страната е точно в министерството на туризма. Така че страната доста съществено би трябвало да се заеме с този бранш.

Това разяснява в ефира на Нова тв Христо Проданов от Българска социалистическа партия.

Аз не желая да вземам участие в тази пристрелка на числа, коментира Бюрхан Абазов от Движение за права и свободи във връзка пороя от милиони левове, които министърът на стопанската система споделя, че са наляти през епидемията в туризма.

От тези числа никой нищо не разбра. Но ще дам два образеца, уточни Абазов. Израел съумя да имунизира 80 на 100 от популацията си и израелските туристи са свободни към този момент да вървят на всички места, уточни той.

Имаме съглашение с тях, отвърна министър Лъчезар Борисов.

Втори образец - един гръцки остров имунизира цялото си население и разгласи, че е чист от коронавирус и може да приема всевъзможни посетители и туристи, които имат негативен тест. И приключвам с въпрос към ръководещите - при  тези два образеца ние какво провим за туризма си, разяснява Абазов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР